Piškotki in zasebnost

Splošno o piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Piškotki strani

Spletna stran huion-tablet.eu uporablja piškotke za različne namene. Piškotki so lahko ‘nujno potrebni’ zaradi tehničnih razlogov – omogočanje ustreznega delovanja, prikaza in nakupa, drugi piškotki se uporabljajo za statistiko. Nekateri piškotki se ustvarijo ob nalaganju strani, nekateri pa po določeni akciji, npr. ko pritisnete “všečkaj na Facebook-u”. Nekateri piškotki se ustvarijo samo v primeru registracije.

Osebne informacije se v piškotih strani ne shranjujejo.

Seznam piškotkov strani:

ime trajanje opis
viewed_cookie_policy 1 leto ustvarjen ob potrditvi uporabe piškotkov
woocommerce_cart_hash do zaključka seje brskalnika podatki o košarici
woocommerce_items_in_cart do zaključka seje brskalnika podatki o košarici
wp_woocommerce_session_ 2 dni vsebuje kodo za vsakega uporabnika, da se lahko najdejo oidatki o košarici
_ga 2 leti statistika – razlikovanje uporabnikov
_gid 24 ur statistika – razlikovanje uporabnikov
_gat 10 minut statistika – merjenje načina uporabe strani
__utma 2 leti statistika – razlikovanje uporabnikov
__utmt 10 minut statistika – merjenje uporabe strani
__utmb 30 minut statistika – novi obiskovalci
__utmz 6 mesecev statistika – napotitelj na speletno stran
wordpress_loged_in 1 leto samo za registrirane uporabnike – ali je registriran
wordpress_loged_sec 1 leto samo za registrirane uporabnike – SSL seja

Piškotki tretjih strani

Spletna stran huion-tablet.eu uporablja različne aplikacije in storitve drugih spletnih strani in storitev za izboljšanje uporabniške izkušnje. To so npr. Facebook, Twitter, Google+ … (posredno preko gumbov za deljenje ali druge povezave) in vgrajene vsebine z Youtube in Vimeo. Posledično se lahko ustvarijo piškotki tretjih strani za slednje vašim spletnim aktivnostim. Na te piškotke nimamo neposrednega vpliva, jih ne moremo upravljati ali določati, kaj se sv njih shranjuje.

Upravljanje piškotkov

Obiskovalec spletne strani lahko z nastavitvami v večini brskalnikov pregleda in omeji uporabo piškotov. Za več informacij o upravljanju piškotkov obiščite youronlinechoices.eu.

Piškotke lahko tudi zbrišete s klikom na: [delete_cookies text=”Brisanje piškotkov”]